Välkommen på gudstjänst 14/6 11:00

Nu i söndags predikade Erika Hult och Ingemar Jarlsbonde ledde mötet och nattvarden. Kommande söndag predikar Joakim Freiman.

På nationaldagen hade vi Bön för Sverige. Och ikväll på vårt bönemöte 18:30 så ber vi för Sverige, Ystad, församlingen och hela vår omvärld.

Dessa tider kräver lugna stunder med Herren. Det finns en välsignelse i att söka Herren. Psalm 1 talar om vikten av att vara planterad och rotad vid vatten-bäckar. Vi är inte planterade i ett samfund eller en doktrin. Vi har hittat tillbaka till Edens lustgård. Eden betyder ljuvlighet. Eden var en plats. Men gemenskapen med Gud är inte kopplat till en plast eller en byggnad eller ett åsiktspaket. Ni har hört mig säga många gånger:” Man dricker ur alla pölar – när man inte vet var Källan är”.

Vi förlorade tillgången till den Källan i samband med syndafallet. Men Jesus gav tillbaka det vi förlorade. Så nu har alla tillgång som gått genom Frälsningens Port och blivit delaktiga av Hans närvaro.

Vid den källan ser vi de mest kristallklara flöden. Där kan du släcka din törst.

Där kan du uppleva beskydd. Där kan du uppleva gemenskapen med Herren i Ordet och i bönen.

Medan vår värld blir mer kaotisk så behöver vi inte stirra upp oss utan stilla ned oss.

Vid Guds vatten-bäckar så är det inte osunt utan det är ett flöde.

På nätet talar man om flödet. Flödet av information. Det finns ett flöde av information som berör och upprör. Det gäller senaste nytt om Corona.

Det gäller senaste nytt om kravaller och demonstrationer i USA och i vår omvärld.

Att hålla sig uppdaterad kring världsutvecklingen är inte fel. Att följa med i flödet kan vara bra. Men vi får vaksamma och varsamma över vilka flöden som talar in i våra liv och som vi tar in. Många flöden i denna världen är förorenade av synd, kompromiss och orenhet, förvillelse och lögn. Alla flöden kan riskera att bli kontaminerade och besmittade. Då gäller det att hitta den rena och klara källan. Den flyter från Guds och Lammets tron.

Angeläget att hellre följa med i det himmelska och profetiska Ordets flöde och Andens flöde. Annars riskerar man påverkas av all desinformation om vad som är rätt och fel och tappar det man en gång hade. Överge inte den rena och klara källan. På gamla testamentets tid så sade Herren:” Men mitt folk har övergett mig, den rena och klara källan”..

Som hjorten längtar efter vatten-bäckar, så längtar min själ efter dig, säger David i en av sina psalmer.

Den som dricker av det vatten jag ger – kommer aldrig någonsin törsta, säger Jesus i Johannes 4 till kvinnan vid Sykars brunn.

Jag minns min 12 mil långa strapats i Lappland för några år sedan. Långa lopp tar på krafterna. Att få stanna vid bäckarna längs Kungsleden och dricka sig otörstig i det kristallklara vattnet var obeskrivligt underbart. Nästan himmelskt att få stå i bäckarna och avsvalkas och bara dricka ur det rena flödet. Då får man kraft, ork och motivation till att fortsätta. Så kan man fullborda sitt lopp i det att man ständigt låter sig fyllas av Guds levande ord.

Vi kan bli kraftigt utmattade av livets strapatser. Inte minst i dessa tider. Livet är inget hundrameters-lopp utan det är ett maraton. Det handlar inte om att komma först i mål utan om att fullborda sitt lopp. Många bryter ett maraton eller ett ultralopp. Det är sviktande knän, stukade vrister eller förlorad inspiration, dålig förberedelse och vikande motivation.

”Winners never quit. And quitters never win.”

Vinnare förlorar aldrig. Förlorarna vinner aldrig. En del kommer med ursäkter för att ge upp – medan andra skapar ursäkter för att fortsätta sitt lopp.

Att ha pannben, menas med att ha en (h)järn-vilja, en vinnarskalle, en övertygelse om att man inte ska ge upp. Att inte låta de krävande omständigheterna få en på fall: att aldrig ge upp. Att aldrig kasta in handduken och hissa vit kapitulations-flagg. Att aldrig böja knä för tidsandan och politisk korrekthet.

Världens flöde vill ta vår uppmärksamhet bort ifrån Gud och dränerar oss på energi. Men Guds Ords flöde ger liv. Där förnyas vi. Utan rätt energi så tappar vi orken.

Vi kan alla bli trötta och utmattade. Utnötta. Men då säger Skriften att unga män kan bli trötta – men dem som väntar efter Herren hämtar NY KRAFT. Så kan de hasta åstad UTAN ATT MATTAS!!!!

Elia blev andligt utbränd efter många års kamp mot ondskan som hade brett ut sig.

När han inte orkade mer så drog han en dagsresa ut i öknen. Märkligt att han orkade med det..

Där ute i öknen hittade han en ginstbuske och försökte så formulera sin sista bön.:”Ta hem mig, Herre.. för jag orkar inte mer. Pallar inte mer. Trycket har blivit för stort.” Den där uppgivenheten. Den där känslan av att nu har alla krafter tagit slut. Även reservkrafterna.

Den där känslan av: ”Nu räcker det! Det är nog nu”!

Jag kan nästan se gestalten komma över öknen. Han som kommer till oss när vi inte orkar mera. När vi tror att ingen bryr sig mera. När vi tror att vi är alldeles ensamma och att ingen känner vår utmattning. När vi känner att öknen kommer sluka oss. När vi inte orkar ta ett steg till.

Då kommer Han. Han som är inriktad på en sak. Han har vår GPS. Han kommer med förfriskningar, Himlens första hjälpen. Han kommer med en meny och med en måltid som i all sin enkelhet är topp klass. Himlen har catering mitt i öken.

”Stig upp och ät. Annars blir vägen för lång.” Två gånger kommer uppmaningen. Elia reser sig sakta upp. Där finns ett krus med klart vatten. Han ser också nybakat bröd och känner doften av det nygräddade brödet. Han tar brödet. Han dricker ur bägaren.

Han reser sig upp. Elia fick himmelskt besök. Elia fick smaka på det himmelska kökets anrättning. Elia fick dricka vattnet från den renaste och kraftfullaste av alla källor.

Elia fick nu kraft att resa sig och lämna besvikelser, missmod, trötthet, apati och t o m dödslängtan bakom sig. Nu hade han kraften inom sig. Han fick kraft att bli ostoppbar. Han gick nu i 40 dagar. Och nätter. Non stop. 24/7. Dygnet runt. Vilken energi-boost!

Den kraften finns tillgänglig för oss idag.

Där vi ligger under våra ginstbuskar och tror att allt är över.

Där vi ligger och suckar och tror att den bästa tiden är över. Och att värsta tiden är här för att stanna. Att vår tid att påverka är över.

Då kommer Herren med en ny säsong. Hans närvaro och hans gåva överför kraft att bryta all blockering och begräsningar och bojor som håller Elia kvar i misströstan.

Nu bryts alla begränsningar över Elia. Nu bryts något över dig också i den stund du läser detta. Kanske du måste läsa detta två gånger innan det sjunker in i dig vad Gud kan göra mitt i din öken. Öknen ska inte ha sista ordet. Elia kunde ha tänkt – ”Åh, får jag bara scones. Jag ville ju ha smörgåstårta..”

Men Elia åt det som serverades från Himlen och det får du och jag också göra – annars blir vägen för lång för oss.

Smaka och se att Gud är god. Han dukar ett bord för dig. Välkommen det är serverat.

Guds rikaste frid,

Joakim

VÄLKOMMEN PÅ SÖNDAG 24/5!

Nu på söndag firar vi gudstjänst kl. 11:00 då Joakim Freiman predikar.

Kl. 13:00 så har vi församlingens årsmöte utomhus.

Vi ber om en välsignad söndag och gott väder!

Varmt välkomna!!

VIDEO-HÄLSNING FRÅN PASTORN

Vi hade en fantastisk fin gudstjänst i söndags då Erika Hult predikade. På söndag så har vi ingen live-sändning – men vi gör en ljudupptagning av predikan. Är du intresserad av att lyssna – så mejla eller ring så skickas inspelningen till dig.

Denna söndag 10/5 11:00 har vi gudstjänst. Joakim Freiman kommer att predika och vi kommer fira nattvard – varmt välkommen.

I tisdags spelade jag in en video i kyrkan. Den postas i detta inlägg.

VÄLKOMMEN PÅ GUDSTJÄNST 3/5 11:00

NU på söndag firar vi gudstjänst i HBK Hälsobackskyrkan kl. 11:00.

Det sker ingen inspelning eller LIVE-sändning på söndag.

Erika Hult predikar och Joakim Freiman leder mötet. Vi kommer ha en härlig gudstjänst.

Vi kan släppa in 30 personer ca. I söndags kom det 30 personer på vår gudstjänst. Men myndigheterna har förbjudit folksamlingar på mer än 50 personer.

Så, välkommen på söndag. Det kommer dessutom läggas ut en videohälsning av Joakim under helgen.

Käre vän, när alla dörrar stängs, så finns det fortfarande en dörr som står öppen.

Dörren till himmelen står på vid gavel.

Dörren till bönekammaren är öppen.

Dörren talar om en öppning in i gemenskap med Herren.

När Adam och Eva lämnade paradiset – Edens Lustgård – så stängdes vägen och dörren gick igen.

Men tack och lov så öppnades den dörren för oss alla på Golgata kors.

I Uppenbarelsebokens första kapitel så finner vi Johannes, som nu var en gammal man. Han hade varit en ung man när Jesus mötte honom vid näten och fiskeläget vid Gennesaret.

Nu var han fängslad. I permanent karantän för återstoden av sitt liv. Han hade spridit budskapet om Jesus. Nu befann han sig långt ifrån vänner, familj och församling och en trygg miljö.

I Uppenbarelsebokens tredje kapitel kan vi läsa om brevet till församlingen i Filadelfia.

Där står det: Så säger den helige, den sannfärdige, han som har Davids nyckel, han som öppnar så att ingen kan stänga och stänger så att ingen kan öppna. Jag känner dina gärningar.

Se, jag har ställt en dörr öppen för dig som ingen kan stänga.

Din kraft är ringa, men du har bevarat mitt ord och inte förnekat mitt namn.

Käre vän, det finns en dörr som är öppen för oss. Vilka livssituationer vi än befinner oss, så vet Herren var vi är och hur vi har det.

Johannes var inte bortglömd av Herren. Du är inte bortglömd av herren heller.

Gudstjänst kan vi fira tillsammans men också i mindre grupper och även i vår ensamhet. Hjärtats parabol kan få in den himmelska frekvensen var vi än befinner oss.

Vi har i nu-läget sju olika bönegrupper som träffas i Ystad med omnejd. Vi samlar ungefär ca 50 personer i våra hemgrupper.

Vi behöver den stora och lilla gemenskapen. Men Herren kan möta oss också enskilt. Vilken förmån att ha en egen relation med Herren. Ansikte mot ansikte. Hjärta mot hjärta.

Håll fast det du har, uppmanar Bibeln oss. Låt Gud få tala in i ditt liv. Han är dig närmare än du kan ana. Om det är någon dörr vi inte får stänga – så är det dörren till Herren.

Den dörren kan ingen makthavare stänga. Låt oss söka Herren för vår stad, region och för land och hela vår omvärld.

Dem som söker HERREN lider ingen brist. Dem söker HERREN kommer finna Honom -om vi söker Honom av hela vårt hjärta. Dem som söker HERREN får uppleva trygghet, beskydd och Hans närvaro.

Guds rika välsignelse över dig, käre vän.

Välkommen på söndag.

GUDSTJÄNST SÖNDAG 26 APRIL 11:00

Varmt välkommen på gudstjänst nu på söndag. Joakim Freiman predikar. Mejla in ditt böneämne till freimans6@msn.com eller sms:a till 076-1744250

OBS! Vi kan endast släppa in 30 personer.

Förmodligen sänder vi en inspelad gudstjänst nästa söndag 3/5.

Vi ber för vår församling. Vi ber för vår stad. Vi ber för varandra.

Att hitta en normal rytm i en onormal tid är inte lätt. Risken med isolering är att man riskerar att känna uppgivenhet och utanförskap och man glider in i ett vakuum där man tappar framtidstron.

Vi är kallade till gemenskap med Gud och varandra och göra en skillnad i Ystad med omnejd. Ingen ska känna sig ensam oavsett om vi är en eller flera personer i våra hushåll.

Normaltillståndet är obefintligt i nu-läget. Det overkliga har blivit det nya normala. Alla tider har sina utmaningar på gott och ont.

Det enda som är konstant i en föränderlig värld – det är Guds nåd och Jesu kärlek.

”Himmel och jord skall förgås”, säger Jesus. ”Men mina ord skall aldrig förgås. Känn ingen oro, tro på Gud och tro ock på mig”, säger Jesus.

Balansen sitter i innerörat, sägs det. ”Han väcker mig var morgon att höra på lärjungavis”, säger Skriften.

Vår förmåga att behålla och leva i andlig balans är kopplat med vår förmåga att vilja lyssna in den himmelska tonen. Den korrigerar, den vägleder, den uppmuntrar, den själavårdar oss.

I en stressad tid behöver vi stilla ned oss och inte stirra upp oss. Vi behöver uppleva den inre stillheten som vi bara kan finna i Jesu närhet.

Du är i mina förböner,

Med vänlig hälsning, Joakim

FRID OCH GUDOMLIG TRÖST

Genom mitt altanfönster ser jag en koltrast som helt obekymrad går och pickar efter mat i gräsmattan. Påskliljorna blommar i rabatten och allt ser så lugnt och fridfullt ut. Vi firar snart påsk och tänker på Jesus som oskyldig dog för våra synder på ett kors på Golgata höjd. Samtidigt så pågår en svår viruspandemi över hela världen. Vi lever i orostider och ställer oss frågan hur ser framtiden ut? Vi har inget självskrivet svar på den frågan. Hur lätt är det inte för oss alla att oron vill koppla sitt grepp om oss. Men Jesus säjer till sina lärjungar att …”bekymra er inte för ert liv, vad ni skall äta, eller för er kropp, vad ni skall klä er med. Livet är mer än maten och kroppen mer än kläderna. Därför säjer jag er, se på korparna. De varken sår eller skördar, de har varken förråd eller lada, och ändå föder Gud dem. Hur mycket mer värda är inte ni än fåglarna? Se på liljorna hur de växer. De varken arbetar eller spinner. Men jag säjer er att inte ens (kung) Salomon i all sin prakt var klädd som en av dem”. (Läs i Bibeln, Lukas evangelium kap. 12 vers 22-27). Jesus vill lyfta av oss alla bekymmer och ställa oss på den ”fasta klippan” som är Jesus själv. I Psalm 40, vers 2-4 står det ”Jag väntade ivrigt efter Herren och han böjde sig till mig och hörde mitt rop. Han drog mig upp ur fördärvets grop, ur den djupa dyn. Han ställde mina fötter på en klippa och gjorde mina steg fasta. Han lade i min mun en ny sång, en lovsång till vår Gud”. Låt oss lyfta blicken upp till Jesus som älskar oss med en evig kärlek. Han är den gode Herden som för oss ut på gröna ängar och för oss till vatten där vi finner ro för våra själar mitt i en stormig tid. Gud älskar sin skapelse och visar det genom denna vers från Bibeln;”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv”(Joh. 3:16). Påskens viktiga budskap är också att Jesus har uppstått från det döda och han lever idag. Sök Jesus i bön. Han vill dela ditt liv och han älskar oss med en evig kärlek. Han kom som människa men är samtidigt Guds Son och han vill dela vår oro och skänka tröst mitt i allt som är svårt. Släpp taget och lita på honom som har all makt i himlen och på jorden. Jesus säjer; ”Min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Era hjärtan var inte oroliga och tappa inte modet”. (Joh. 14:27)