FRID OCH GUDOMLIG TRÖST

Genom mitt altanfönster ser jag en koltrast som helt obekymrad går och pickar efter mat i gräsmattan. Påskliljorna blommar i rabatten och allt ser så lugnt och fridfullt ut. Vi firar snart påsk och tänker på Jesus som oskyldig dog för våra synder på ett kors på Golgata höjd. Samtidigt så pågår en svår viruspandemi över hela världen. Vi lever i orostider och ställer oss frågan hur ser framtiden ut? Vi har inget självskrivet svar på den frågan. Hur lätt är det inte för oss alla att oron vill koppla sitt grepp om oss. Men Jesus säjer till sina lärjungar att …”bekymra er inte för ert liv, vad ni skall äta, eller för er kropp, vad ni skall klä er med. Livet är mer än maten och kroppen mer än kläderna. Därför säjer jag er, se på korparna. De varken sår eller skördar, de har varken förråd eller lada, och ändå föder Gud dem. Hur mycket mer värda är inte ni än fåglarna? Se på liljorna hur de växer. De varken arbetar eller spinner. Men jag säjer er att inte ens (kung) Salomon i all sin prakt var klädd som en av dem”. (Läs i Bibeln, Lukas evangelium kap. 12 vers 22-27). Jesus vill lyfta av oss alla bekymmer och ställa oss på den ”fasta klippan” som är Jesus själv. I Psalm 40, vers 2-4 står det ”Jag väntade ivrigt efter Herren och han böjde sig till mig och hörde mitt rop. Han drog mig upp ur fördärvets grop, ur den djupa dyn. Han ställde mina fötter på en klippa och gjorde mina steg fasta. Han lade i min mun en ny sång, en lovsång till vår Gud”. Låt oss lyfta blicken upp till Jesus som älskar oss med en evig kärlek. Han är den gode Herden som för oss ut på gröna ängar och för oss till vatten där vi finner ro för våra själar mitt i en stormig tid. Gud älskar sin skapelse och visar det genom denna vers från Bibeln;”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv”(Joh. 3:16). Påskens viktiga budskap är också att Jesus har uppstått från det döda och han lever idag. Sök Jesus i bön. Han vill dela ditt liv och han älskar oss med en evig kärlek. Han kom som människa men är samtidigt Guds Son och han vill dela vår oro och skänka tröst mitt i allt som är svårt. Släpp taget och lita på honom som har all makt i himlen och på jorden. Jesus säjer; ”Min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Era hjärtan var inte oroliga och tappa inte modet”. (Joh. 14:27)