HERREN ÄR VÅR TRYGGHET

Våren är förbi och sommaren kommer med stormsteg. Den är kort och intensiv. Mitt i den vackra tid vi lever så hör vi om tragiska händelser, fattigdom, svält, våld och missmod. Människan är likt ett skepp som kastas hit och dit i vinden och har svårt att finna fotfäste i tillvaron. Ibland försöker vi att stänga ute allt som vill tränga sig på i vår vardag. Hopplösheten kan kännas svår.
Men det finns en trygghet som kommer inifrån. Du är älskad av en Gud som ser dig och vill hjälpa dig mitt i motgångar och svårigheter. ”Jag väntade ivrigt på Herren och han böjde sig till mig och hörde mitt rop. Han drog mig upp ur fördärvets grop, ur den djupa dyn. Han ställde mina fötter på en klippa och gjorde mina steg fasta. Han lade min mun en ny sång, en lovsång till vår Gud” (Psalm 40, vers 2-4 i Bibeln, Guds Ord). Herren är vår trygghet!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *