MÅLET ÄR GUDSGEMENSKAP GENOM JESUS

Ofta tar vi genvägar när vi vill komma lite snabbare fram till målet för vår resa. Ett talesätt finns som som varnar för att ”genvägar är senvägar”. Snart firar vi påsk till minne av att Jesus Guds Son dog för oss alla på korset. Han uppstod på tredje dagen och segrade över döden. Jesus berättar om sin kommande död och uppståndelse i Johannes evangelium kapitel 10 och vers 17-18:”Fadern älskar mig därför att jag ger mitt liv för att sedan ta det tillbaka. Ingen tar det ifrån mig, utan jag ger det av fri vilja. Jag har makt att ge det och jag har makt att ta tillbaka det. Det budet har jag fått av min Far”. Till himlen finns inga genvägar. Om jag tror att Jesus har dött och uppstått för mig, så har jag evigt liv enligt löftet från Jesus. Han är enda vägen till Gud och Guds gemenskap. Detta är en underbar verklighet, ett glädjens budskap som ger hopp för hopplösa. En kärlek och förlåtelse som vi bara kan ta emot utan egen förtjänst.Vi får uppleva gemenskap med Levande Gud genom en uppstånden Levande Kristus. Detta är målet för vårt liv och vandring här på jorden och gemenskap i himlen, att ha gemenskap med Honom som äger all makt i himlen och på jorden.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *