PÅSKENS GLADA BUDSKAP

SEGRAREN JESUS GUDS SON

Det vinns många olika segrar i denna världen.  Många tävlingar förkommer i olika former och med olika deltagare. Några av vinnarna glöms bort medan några får ha ”strålglansen” av vinsten kvar lite längre. 

Påskhögtiden ligger framför oss. Många tänker på skärtorsdagen, dagen innan långfredagen, då Jesus bad med sina lärjungar i olivträdgården Getsemane.  Där bad Jesus i sin ångest att slippa dö på korset. Men hans Far i himlen offrar sin egen son för att rädda dig och mig från mörkrets makter och tända ljus och kärlek i våra hjärtan.  Jesus säjer ”Abba (pappa) Far! Allt är möjligt för dig. Ta den här bägaren ifrån mig. Men inte som jag vill, utan som du vill” (Markus evangelium kap. 14:36) 

 Fortsättning följer på detta drama. På långfredagen blir Jesus överlämnad till Pilatus, efter anklagelser från folket, och döms till döden genom att korsfästas, trots att han var fri från all skuld. Han dör på korset för dig och mig enligt Guds frälsningsplan. Han ber för sina plågare när han hänger på korset: ”Fader förlåt dem för de vet inte vad de gör”. Jesus säjer också till sina lärjungar att ”Fadern älskar mig därför att jag ger mitt liv för att sedan ta det tillbaka. Ingen tar det ifrån mig utan jag ger det av fri vilja. Jag har makt att ge det, och har makt att ta det tillbaka. Det budet har jag fått av min Far” (Johannes evangelium kap. 10:17-18).  Ingen tog Jesu liv. Han gav sitt liv för att vi skulle få läkedom för ande, själ och kropp och ett evigt liv. Vi får kontakt med Gud igen, den som vi förlorade vid syndafallet i Edens Lustgård.  

När sedan påskdagens morgon gryr så är graven tom.  Döden kunde inte behålla Jesus. Han är uppstånden från det döda.  Jesus är den störste segraren utav alla. Hans seger kommer att firas i evigheternas evigheter.  Jesus säjer: ”Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om än han dör” (Johannes evangelium kap. 11:25). Jesus har segrat över döden. En kör lyder: ”Seger över synden, seger över döden, seger uti kampen seger uti nöden. Ja Jesus han har segrat över allt det onda och segern den gäller också dig”. 

Vi tar emot Jesu ord ”Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på Honom inte skall gå förlorad utan ha ett evigt liv” (Johannes evangelium kap. 3:16) Nu firar vi Påsken som är glädje i gemenskap med en levande Jesus. Han älskar oss! Låt oss vara glada och tacka vår Far för gåvan, Jesus Kristus, vår Herre.

GLAD PÅSK!