JULANDAKT

HOPP OCH FÖRVÄNTAN

Just nu lever vi i adventstid som betyder ankomst. Julen närmar sig och många lever med en förväntan i sina hjärtan. Barnen önskar sig julklappar. Kanske en del får lite dyrare paket. Andra kanske får nöja sig med något billigare. Men man hoppas få det som man önskar sig. 

Vi tycker det är roligt att få ge vilket Gud också tycker. Det finns ett betydligt viktigare budskap i juletid. En större gåva som är lika för alla och kan fylla tomma hjärtan med glädje, frid och harmoni. Denna gåva kan inte köpas för pengar. Du kan inte förtjäna den eller köpslå om den. Den är en fri gåva från ovan, från vår Fader i himlen, Gud själv. ”Ty så älskade Gud världen att han sände sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv” (Joh. 3:16). 

Detta budskap ger oss annat perspektiv på livet. Vi tonar ner det materiella behovet och lyfter blicken lite högre. Det lilla barnet Jesus i krubban är Guds egen son som kom för att rädda en fallen värld. Han kom till oss och delade våra förhållanden och prövningar. Jesus önskar ha en personlig relation med oss och dela både glädje och sorg. Han är ljuset som kommit till världen och har övervunnit mörkret. ”I honom (Jesus) var liv och livet var människornas ljus. Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det”(Joh. 1:4-5). 

Det finns hopp för dem som litar på och tar emot Jesus, världens ljus i sina hjärtan. Jesus vann seger över mörkret när han dog på ett kors på Golgata. Genom sin uppståndelse på tredje dagen visade det sig att döden och mörkret inte kunde behålla honom. Jesus lever idag och det är till honom vi sätter vårt hopp. Det är därför vi firar jul. Vi sätter Jesus i fokus och tackar Gud för den rika gåva han gett oss i Jesus Kristus vår Herre. Detta är det sanna hoppet för vår värld. Änglarna sjöng när Jesus var född: ”Ära åt Gud i höjden och frid på jorden bland människor som han älskar” (Luk.2:14). Låt oss stämma in i den sången under denna jul och ta emot Jesu frid i våra hjärtan. Den varar i evighet. Jesus är vårt hopp och vår glädje. 

Var välsignad!